Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 18:16

ОЗ "Малнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів"

Меню
Вакансії
[03.01.2018][Вакансії]
Вакансії у ОЗ Малнівському ЗЗСО І-ІІІст. (0)
Вакансії
[03.01.2018][Вакансії]
Вакансії у ОЗ Малнівському ЗЗСО І-ІІІст. (0)
Година
Наше опитування
Ви навчаєтеся в нашому закладі?
Всього відповідей: 64
Головна » 2017 » Грудень » 26 » Методичне об'єднання вчителів зарубіжної літератури у Малнівському НВК
12:38
Методичне об'єднання вчителів зарубіжної літератури у Малнівському НВК

Гортаючи останні сторінки 2017 року, учні 9 класу Малнівського НВК разом із учителем зарубіжної літератури Улян Русланою Василівною здійснили заочну мандрівку у чарівний світ  країни де сходить сонце, країни, яку називають дуже дивно - «Країна-навпаки». І для цього є всі підстави. У цій країні пальто подає жінка, кермо в машині з правого боку, кішки безхвості, тут пишуть зверху вниз, сплять на підлозі, а білий колір є траурним.

      2017 рік за ініціативою Президента України оголошено роком Японії в Україні.Не викликає сумніву, що це - ще один крок на шляху до співдружності двох країн, а зближення українського та японського народів посприяє розвитку діалогу культур, таких своєрідних і цікавих.

     Це загадкова країна з дуже давніми й непорушними традиціями, що чітко дотримуються й досі. Так залишилися традиційними японський костюм, літературна японська мова, національний інтер’єр, церемонія чаювання, театр «кабукі» і величезна кількість інших оригінальних звичаїв. І це все — в оточенні надсучасних нанотехнологій! Ось таке унікальне поєднання традиційного й сучасного суспільства, чого не зустрінеш у будь-якій іншій культурі.

Унікальним також є ставлення японців до природи — воно сповнене глибокого споглядання і романтики. Цей народ захоплюється натуральною красою пейзажу, квітів, моря, яку здавна оспівують у віршах. У Японії існують навіть спеціальні церемонії споглядання природних явищ.

   Створивши невеликий куточок Японії, учні під звуки старовинної японської музики пробували долучитися  до традиційного мистецтва ікебани і орігамі, відчути неймовірну красу ліричних мініатюр- хоку Мацуо  Басьо у яких поет відтворив філософію сибуй, показав чарівність сакури, яку обожнюють японці і з якою пов`язані національні свята. Не могли  не згадати і традиційну  чайну церемонію, яка є символом чистоти і простоти  японської душі.Ознайомившись із правилами чаювання , учні під звуки закипаючої води, потріскування вогню, слухаючи шум вітру закінчили свій виступ за чашкою запашного чаю.

         11.12.2017р.на базі Малнівського НВК відбулося засідання методичного об`єднання учителів зарубіжної літератури, де були розглянуті питання про роль зарубіжної літератури  у формуванні ключових компетентностей з якими виступила Федевич Н. І. Завдання реалізації наскрізних ліній у вивченні зарубіжної літератури       продемонструвала Улян Р.В. у  своїй презентації,акцентуючи увагу на універсальних можливостях предмету і актуальності завдань які стоять перед новою сучасною школою. У рамках методоб`єднання і був проведений позакласний виховний захід з зарубіжної літератури «Японський вояж»  на якому були присутні учителі зарубіжної літератури Чернівського НВК Федевич Н.І.,Старявської і Малнівськоволянської шкіл Кривяк Г. І. І Ковалик М. С..

Переглядів: 329 | Додав: Igor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Фінанси [0]
Нормативні документи [0]
Вакансії [1]
Прозорість та інформаційна відкритість закладу освіти [4]
Методична робота [0]
Розповісти друзям
Перекладач
Перевести эту страницу
Переводчик PROMT©
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Радіо
УстановитеFlash player
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz